Radovi u toku: Lidl u blizini Sarajeva pravi mega-građevinu veličine osam fudbalskih terena

4
Radiosarajevo.ba
Radovi u toku: Lidl u blizini Sarajeva pravi mega-građevinu veličine osam fudbalskih terena
Foto: Biznis.info / Počeli radovi

Njemački maloprodajni lanac Lidl uveliko se sprema za početak poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine.

Iako ćemo na otvaranje prvih prodavnica, kako piše BiznisInfo.ba, sačekati još dvije do tri godine, aktivnosti su u punom jeku i radi se punom parom na pripremi i gradnji objekata, zapošljavanju i obuci radnika itd. Mnogi naši sugrađani već rade u Lidlu, a neki od njih prolaze obuku u okviru Lidla u nekoj od država u kojima ova kompanija posluje.

Firma Lidl BH nedavno je povećala kapital na 216 miliona KM, s obzirom da pripremaju sve više lokacija na kojima će biti njihovi objekti. Zasad je u potpunosti izgrađen objekat u Bijeljini koji će ipak sačekati ostale lokacije za zajedničko otvaranje.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Osim toga, u punom je jeku gradnja velikog logističkog centra u Lepenici (općina Kiseljak) u blizini Sarajeva. Ovaj logistički centar će biti ključna karika u pravovremenoj distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih prodavnica.

Logistički centar će se prostirati na 60.000 metara kvadratnih, odnosno na površini od osam fudbalskih terena. Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.

U ovom logističkom centru bit će 120 utovarnih i istovarnih rampi a sadržavat će 5 temperaturnih zona i komoru isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda. Uključivat će moderne tehnologije, poput "pick-by-voice" upravljanja komisioniranjem, optimizovane procese i savremeno okruženje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije