Rusija vojsci Republike Srbije donirala 30 tenkova i 30 oklopnik vozila

6
AA
Rusija vojsci Republike Srbije donirala 30 tenkova i 30 oklopnik vozila
Foto: MInistarstvo odbrane Srbije / Vojska Srbije

Rusija je Srbiji donirala tenkove T-72MS i oklopno-izviđačke automobile BRDM-2MS u vrijednosti od oko 75 miliona eura, čija je primopredaja izvršena u niškoj kasarni "Mija Stanimirović".

"Radi se o donaciji Ruske Federacije Vojsci Republike Srbije u vrednosti od oko 75 miliona evra, koja se sastoji u 30 oklopnih transportera BRDM-2MS i 30 modernizovanih tenkova T-72 MS, a na osnovu sporazuma koji su u Sočiju dogovorila dva predsednika Vučić i Putin. Mi smo veoma zahvalni Ruskoj Federaciji, jer je ovo značajno pojačanje za Vojsku Srbije", rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović, po završetku primopredaje.

On je podsjetio da je u novembru takođe u Nišu prikazan prvi dio ove donacije, 11 tenkova T-72 i deset oklopnih trаnsportera.

"Danas kada su oni kompletirani i kada su faktički dva, tenkovski bataljon i bataljon BRDM-2MS upotpunjeni, predstavljamo ovo naoružanje, koje će ići u Kopnenu vojsku, i koje će značajno poboljšati naše operativne sposobnosti", dodao je, saopštilo je resorno ministarstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije