Rukometaš uhapšen na treningu: Osumnjičen da je član klana Velje Nevolje

4
Radiosarajevo.ba
Rukometaš uhapšen na treningu: Osumnjičen da je član klana Velje Nevolje
Foto: Mup RS / Hapšenje Vojislava Đorđevića

Beograđanin Vojislav Đorđević (19), koji je uhapšen u četvrtak popodne dok je bio na treningu rukometnog kluba Partizan, zbog sumnje da je pripadnik klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića Mareta, dugogodišnji je član kluba i više puta nagrađivani golman.

Đorđević je uhapšen za vrijeme popodnevnog treninga u sportskoj hali koju klub koristi na Banjici.

"Dva momka u civilu raspitivala su se oko 15 časova da li su vrata kojima se u halu ulazi sa strane parkinga otključana, prilazili su do vrata, gledali, kada smo ih pitali šta traže samo su pokazali značke. Nakon toga, oni su se vratili u kombi koji je bio parkiran ispred, a ubrzo su sa ulaza sa ulične strane u halu upali naoružani specijalci. Njih petorica, mislim, zaletela su se pravo na Voju", kaže jedan od zaposlenih u sportskoj hali na Banjici koji je svjedočio događaju, piše Blic.rs.

Akcija naoružanih specijalaca koja se odigrala na treningu, kao i to što je Đorđević uhapšen bio je veliki šok za sve prisutne, ali i za njegove roditelje.

Bitcoinima plaćali drogu

Hapšenja i pronalasci štekova, tragovi vezani za zločine koje je počinila ova kriminalna grupa skoro pa svakodnevno se dešavaju.

Beogradska policija je tako prošle nedjelje na Novom Beogradu oktrila novi "štek" stan klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u kome je pronađena kompjuterska oprema i fleš-memorije (USB) sa čak deset miliona dolara u bitcoinima! Takođe, u ovom stanu je nađeno i oko 100.000 eura u kešu.

Stan je bio obezbjeđen blindiranim vratima i prozorima, sa najsavremenijim alarmnim sistemom, i praktično je služio kao mafijaški trezor! Kako se sumnja, Belivuk je bitcoinima plaćao drogu narko-kartelima iz Južne Amerike.

Dobro upućen izvor Informera otkriva da je policija saznala za ovaj 'blindirani stan' tako što im je to otkrio jedan od uhapšenih Belivukovih 'vojnika', koji želi da dobije status svjedoka saradnika.

Podsjećamo, Veljko Belivuk, njegov zamjenik Marko Miljković Mesar i 20 njihovih "vojnika" uhapšeni su 4. februara i od tad su u pritvoru. Oni su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" ubijali, reketirali, prodavali ogromne količine droge i bili su praktično ispostava "kavačkog klana" u Srbiji.

U februaru je, nakon ove akcije hapšenja, pretreseno više lokacija koje je koristila ova banda, među kojima su prostorije na stadionu Partizana, ali i kuća u Ritopeku, koja je služila kao "klanica", gde su žrtve mučene, ubijane i mljevene u mašini za mljevenje mesa. Tih dana je u nekoliko stanova pronađeno samo oko 80.000 eura, što je minorna cifra za Belivuka, jer se znalo da kriminalnim poslovima "obrće" na silne miliona eura.

Finansijska istraga ovog klana je u toku i očekuje se da se otkriju i zapljene i sve nekretnine širom Srbije, koje je Belivuk sa saradnicima oteo ili kupio od "prljavog" novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije