Rudan napala Milanovića zbog Srebrenice: ‘Čovjek je teško bolestan...'

11
Radiosarajevo.ba
Rudan napala Milanovića zbog Srebrenice: ‘Čovjek je teško bolestan...'
Printscreen / Rudan - Milanović

Izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o Srebrenici i ubistvu porodice Zec sablaznio je najveći dio hrvatske javnosti.

Brojni politički i društveni akteri osudili su Milanovićevo relativiziranje genocida u Srebrenici i svođenje mučne likvidacije porodice Zec na odštetu.

Predsjednikove izjave tako su zgrozile i književnicu Vedranu Rudan.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

"Iskreno, iz dna duše, mislim da je Zoran Milanović osoba koja bi trebala biti u ustanovi. Čovjek je teško bolestan i problem proizlazi iz toga što nije u bolnici", rekla nam je Vedrana Rudan o Milanoviću, prenosi Jutarnji list.

Ovo nije prvi put da se javno propituje mentalno zdravlje predsjednika. Ranije su to činili viđeniji HDZ-ovci poput Vladimira Šeksa, Marija Banožića, Gordana Jandrokovića...

Inače, Vedrana Rudan često u svojim javnim istupima komentira rad predsjednika Hrvatske.

Tako je nedavno u intervjuu za Kurir izjavila kako je Milanović ne iritira, već da je iritiraju oni koji su za njega glasali na izborima.

"On je bio predsjednik Vlade, dobro smo ga upoznali. Nesposobna lijenčina. Kako je bilo uopće moguće da toliki građani glasaju za čovjeka koji je, dok je bio na vlasti, vrijeme provodio jedući, pijući i lupetajući gluposti? Kao predsjednik nastavio je u istom ritmu, samo žešće. Građani Hrvatske nemaju sreće na izborima. Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja. Bojim se da će na idućim izborima za predsjednika države pobijediti lobotomirani majmun", izjavila je tada Rudan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije