Rojs: Bošnjaci su se vrlo nezahvalno ponijeli, Arapi će sve kupiti

Radiosarajevo.ba
Rojs: Bošnjaci su se vrlo nezahvalno ponijeli, Arapi će sve kupiti
Ljubo Ćesić Rojs, general HVO-a, gostovao je u emisiji Bujica na zagrebačkoj televiziji Z1 i dotaknuo se presude bh. Hrvatima.

"U Hrvatskoj danas likuju hrvatski veleizdajnici. Hrvatskim Judama ne mogu oprostiti nikada, niti ću oprostiti. Takvih ima, od onih koji su opljačkali Hrvatsku do onih koji su dokumente dali stranim službama. Na čelu skupine veleizdajnika je Stipe Mesić", kazao je general Rojs.

Zaplakao je dok je s voditeljem Velimirom Bujanecom pratio prijenos samoubistva Slobodana Praljka.

"General Praljak bi trebao dobiti najviša priznanja. Više je Praljka pogodilo kad je vidio u presudi da je optužena Republika Hrvatska. On se s tim nije mogao nositi i rekao je sam sebi, spreman sam bio dati život 1991. godine, tada me je Bog sačuvao, sada je poručio, probudi se hrvatski narode, što čekaš", prenosi Rojsove riječi portal grude.dom.

Smatra da je ovo nastavak stradanja visokopozicioniranih Hrvata.

"Odgovorno tvrdim, pod punom odgovornošću, prvi je ubijen Jozo Martinović, drugi Mate Boban, treći Gojko Šušak i četvrti predsjednik Franjo Tuđman. Kad smo išli na CT u Laginjinu, isti dan, isti sat, istu sekundu, predsjedniku Tuđmanu i ministru Šušku pojavio se tumor veličine jabuke na mozgu. Kod predsjednika Tuđmana bolje je djelovala kemoterapija... dio istine ću odnijeti u grob, ali odgovorno tvrdim da su ozračeni i ubijeni", kazao je Rojs.

Voditelj Velimir  Bujanec ga je upitao šta će se desit s bh. Hrvatima nakon haške presude.

"Bošnjaci su se vrlo nezahvalno ponijeli prema Hrvatima nakon svega što smo za njih učinili. Sada će naseljavati Arape, i to ne samo u  Mostaru. Arapi dolaze s vrećama novca da kupuju Blidinje, odmah do granice s Imotskim. Ne pitaju za cijenu, ako vi tražite 1.000 eura, oni daju 2.000 eura", rekao je Ljubo Ćesić Rojs u emisiji Bujica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije