Roditelji u agoniji, potraga traje: Kćerku nam je neko bacio s mosta!

Radiosarajevo.ba
Roditelji u agoniji, potraga traje: Kćerku nam je neko bacio s mosta!
Potraga za srednjoškolkom Barbarom Vitez iz Sente traje neprekidno više od 48 sati.

Tinejdžerka je pala s mosta u Tisu dok je s prijateljima išla u grad na proslavu rođendana.

Članovi spasilačkog tima „Tisa“ i jučer su neprekidno tragali za Barbarom Vitez (15) iz Sente, učenicom prvog razreda Ekonomsko-trgovinske škole, koja je u petak uvečer pala s mosta u Tisu i nestala.

Članovi tima daju sve od sebe kako bi što prije okončali agoniju Barbarinih roditelja, koji i dalje ne vjeruju da im je kćerka nestala pod vodom Tise, piše Kurir.rs.

Otac Endre (45) i majka Melinda (43) Vitez skrhani bolom i u nevjerici jučer su govorili o svom posljednjem susretu s kćerkom, kad su je nakon večere ispratili na proslavu rođendana jednog druga.

"Ovo joj je bio tek treći izlazak u grad. Kad je u petak uvečer oko 20 sati došla iz škole, Barbara je večerala i rekla da ide s drugovima na rođendan. Čekali su je na autobuskoj stanici. Sa njom je bio i jedan dečko koji joj se sviđao. Više se nije vratila kući", neutješno je jecala majka Melinda, držeći u rukama Barbarinu sliku.

Otac Endre je potom ispričao da njihova kćerka nikad nije bila problematična i da mu je veoma sumnjiva najprije činjenica što se Barbara uopće našla na mostu.

"Počinjem da sumnjam da ju je neko gurnuo u rijeku. Nije nam jasno zašto se uopšte našla na mostu, ubjeđeni smo da to nije bila njena ideja. Ona je veoma bojažljiva i ne liči na nju da čini nešto nebezbjedno. Sumnjivo je i to što je doo ograde kojim može da se spusti ispod mosta bio otvoren. Ne znamo šta da mislimo", kazao je uznemireni otac.

Vitezi su potom ispričali da su za tragediju saznali od policije, koja je došla u njihov dom da traži fotografiju ćerke.

"Rečeno nam je da se okliznula i pala, kao i da više podataka ne mogu da otkrivaju zbog istrage. Prijavu su dobili od Barbarinih drugova koji su tada bili s njom. Jedan je navodno rekao da su se oko 22 sata razdvojili i da je Barbara otišla na drugu stranu. Ko zna šta je prava istina", kažu oni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije