Zašto je mladi genij iz Loznice oduzeo sebi život

Blic.rs
Zašto je mladi genij iz Loznice oduzeo sebi život
/ Uroš Milanović
Uroš je bio miran, ispravan, bio je genije. Osim što je u tom smislu bio poseban, ni po čemu drugom se nije izdvajao. Nikad ne bih pomislio da će se ubiti.

Ovako jedan od prijatelja govori o Urošu Milanoviću, dvadesetpetogodišnjaku iz Loznice, koji se prije četiri dana ubio skokom s litice. 

"Pisao je knjige, bio je posvećen nauci. Dečko na mestu, okružen prijateljima. Video sam njegovo oproštajno pismo u kojem ne postoji nijedan konkretan nerešiv životni problem zbog kojeg bi digao ruku na sebe. Ali verovao je u život posle smrti", izjavio je Urošev prijatelj za beogradski Blic.

Nesretni mladić je  živio sa Sestrom, a njegov prijatelj kaže da je sve pažljivo isplanirao i da samoubistvo nije posljedica afekta.

"Roditeljima je javio gde je USB sa podacima, a tu je pisalo kome od prijatelja da pošalju njegove knjige. Oproštajno pismo je poslao drugu poštom. Sve je isplanirao, nije bilo šanse da ne realizuje ono što je zamislio. Jako tužno, svi smo u šoku". 

Rukopis u oproštajnom pismu prepoznala je Uroševa sestra.

Prema nepotvrđenim informacijama, Milanović je autobusom iz Beograda došao do Banje Koviljače, ali se nije javio roditeljima koji žive u Loznici. Ubio se na mjestu gdje je inače odlazio da se odmara.

Zamjenica višeg javnog tužioca je izjavila da je mladić pokušao samoubistvo vješanjem jer je u blizini pronađen kabl, a kad nije uspio, odlučio se na skok s litice.

Milanović je juče sahranjen na lozničkom groblju. Veliki broj Lozničana oprostio se od mladića koji je važio za uzornog đaka, uspješnog studenta i stručnjaka za informacione tehnologije. 

Mladić je živio u Beogradu i radio kao inženjer u Opštini Stari grad. Bio je član Demokratske stranke, a 2011. godine pobijedio je na takmičenju u besjedništvu, posvećenom Zoranu Đinđiću, koji mu je bio jedan od idola.

 

Izvod iz jedne od Uroševih diskusija iz 2011. godine

"Puno je toga nepravednog u ovoj našoj Srbiji. Gledam i čudim se, mnogi pametni ljudi se toliko trude da poboljšaju situaciju ovde svojim znanjem, svojim uspesima, svojom željom da doprinesu drugima. I onda u samo jednom trenutku, a tih jednih trenutaka je mnogo, gomila ubica i onih potencijalnih ubica odluči da 'prošeta' gradom i da nas brzinom interneta predstavi kao narod kome su na pameti samo nož i kamenica".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije