Robert misteriozno nestao kao Matej: Detalj sa snimka posebno zbunio porodicu

4
Radiosarajevo.ba
Robert misteriozno nestao kao Matej: Detalj sa snimka posebno zbunio porodicu
Foto: Twitter / Matej i Robert

Čovjek iz Velike Gorice nestao je prije tačno 15 dana i otad mu se gubi svaki trag.

Riječ je o 42-godišnjem Robertu Stepaniću.

Javnost u regionu ovaj slučaj je podsjetio na slučaj nestanka Mateja Periša u Beogradu, tragovi nestanka jako su slični.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Nestao je predvečer 1. februara, kada je autom krenuo iz Velike Gorice. Nadzorne kamere snimile su ga nešto iza 18 sati, prenose hrvatski mediji.

"Snimljen je prvi put oko 18:15 kako izlazi iz Gorice u smjeru Zagreba i oko 18:30 kako izlazi iz auta kod Bundeka. Vidi se kako uzima ranac i odlazi u smjeru Bundeka", rekla je medijima njegova prijateljica Maja Stipić, koja je na društvenim mrežama objavila apel svima koji su možda vidjeli Roberta da se jave.

Snimak 42-godišnjeg Roberta Stepanića kako sa rancem hoda prema Bundeku, otkriven je nakon što su porodica i prijatelji ovog vikenda pronašli njegov automobil.

Prema Majinim riječima, pretražili su grad, a posebno prostore oko mostova, među kojima je i Bundek.

"Pronašli smo auto na Bundeku pokriven kaznama. Ostavio je mobilni telefon kod kuće. Našli smo auto prekriven kaznama koje je danima naplaćivao. Bio je parkiran pored Bundeka, preko puta Vivasa", kaže Maja.

Ona je dodala da Robert kod sebe nije imao novčanik ni mobilni telefon.

"Novčanik mu je kod kuće, ali je uzeo vozačku dozvolu i ličnu kartu. Ne znamo da li je imao gotovinu kod sebe, ali nije imao kartice. Takođe je ostavio mobilni telefon kod kuće uključen, ali mobilni telefon ima kod. Zbog koda ni mi ni policija nismo uspjeli da uđemo u mobilni telefon. Samo smo njegova djevojka i ja uspjeli da uđemo u Gmail i da vidimo njegove najnovije pretrage preko Googlea", rekla je ona.

Njegova prijateljica je ispričala šta je posljednje pretraživao na internetu.

"Guglao je Sljeme, live kamera Vidikovac… Tražio je tu kameru na Vidikovcu na Sljemenu oko 17.45. Sve to govori da je možda otišao na Sljeme iako je parkirao na Bundeku. Autobuska stanica je nekoliko stotina metara udaljeno od mesta gde je parkirano", kaže porodična prijateljica Maja Stipić.

Kaže da uzimaju u obzir najgori scenarij, ali ih zbunjuje činjenica da je Robert izašao iz auta sa rancem. Smatraju i da postoji mogućnost da je išao da se sastane sa nekim i da bi to mogle da otkriju poruke na WhatsApp-u, u koji trenutno ne mogu da uđem.

Robertova djevojka joj je rekla šta se dogodilo onog dana kada je nestao.

Onog dana kada je nestao, bio je miran, rekao je da će dobiti doznake od doktora, ali nikada nije otišao.

"Rekla je da je bio veoma miran. Trebalo je da ode kod doktora po doznake, potrebne su mu za posao, da ih preda na poslu. Rekao joj je da ide po te doznake, ali kako se ispostavilo nikada nije otišao kod sa djevojkom se posljednji put čuo oko 17 sati i to je bilo to", priča Maja za hrvatske medije.

Oglasila se i zagrebačka policija.

"Nažalost, dok traju mjere, nismo u mogućnosti da dajemo bilo kakve konkretne informacije o nestaloj osobi. U svakom slučaju, svakako se preduzimaju sve mjere i radnje kako bi se osoba pronašla", rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije