MUP provjerava je li mladić viđen u Njemačkoj, zaista, Matej Periš

1
Radiosarajevo.ba
MUP provjerava je li mladić viđen u Njemačkoj, zaista, Matej Periš
Foto: Arhiv/ Instagram / Matej Periš/ Poruka manekenke putem društvene mreže

Hrvatska policija, u saradnji s njemačkom, provjerava navode Splićanke koja se javila i rekla da je u Münchenu vidjela, osobu koja nalikuje Mateju Perišu, kako podiže novac s bankomata.

Prošlo je više od mjesec dana od nestanka 27-godišnjeg Mateja Periša, koji je sa šestoricom prijatelja došao u Beograd dočekati Novu godinu, a posljednji put je viđen u prvim satima 31. decembra, ali njemu i dalje nema traga.

Hrvatska policija dojavu je shvatila ozbiljno i provjerava je, alim istovremeno i dalje traje potraga za nestalim Splićaninom kojega su zadnji put snimile kamera na platou ispod restorana Sava Nova na savskoj promenadi u Beogradu, piše Jutarnji list.

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Mladić je bio s društvom u klubu "Gotik" iz kojega se udaljio, a kamere su snimile njegovo 9-minutno kretanje. Signal njegova mobitela lociran je kod tzv. Velikog ratnog otoka.

Podsjetimo, manekenka iz Hrvatske izazvala je opću pomutnju na društvenim mrežama kada je u storyjima na svom Instagramu objavila da je u glavnom gradu Bavarske ispred bivšeg restorana Opatija uočila muškarca koji je 'isti Matej'.

"Upravo sam se susrela s osobom koja izgleda isto kao on, tri puta u centru Münchena", napisala je manekenka i pritom navela da je mladić koji je dizao novac s bankomata bio njezine visine, "oko 183 cm, možda i viši".

Zatim je zamolila sve koji imaju informacije o visini Periša da joj se jave privatno kako bi mogla potom 'kontaktirati nadležne organe'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije