Privatni detektiv šokirao izjavom o nestalom Mateju Perišu u Beogradu

2
Radiosarajevo.ba
Privatni detektiv šokirao izjavom o nestalom Mateju Perišu u Beogradu
foto: YT / Braca Zdravković / Braca Zdravković i Matej Periš

Braca Zdravković, privatni detektiv, iznio je dvije pretpostavke o tome što se dogodilo one kobne noći kad je u Beogradu nestao Matej Periš za kojim se i dalje traga.

"Matej Periš je najvjerojatnije prilikom izlaska iz kluba Gotik znao tačno gdje ide i s kim se treba naći. Pojavljuju se informacije da je on najvjerojatnije preko društvenih mreža na svom telefonu dobio lokaciju i mjesta gdje  se treba naći s određenim osobama kao i sliku objekta gdje treba doći. S obzirom da je to sve navođeno Google aplikacijom, cijelo njegovo kretanje najvjerojatnije ide preko njihovih karata. Kao što znate Google daje tri opcije kretanja za stizanje do cilja. On je odabrao sigurno prvu, a to je kretanje glavnim ulicama jer je dečko prvi put u Beogradu", rekao je Zdravković u emisiji 'Čudne priče' u okviru njegovog YouTube kanala.

Po tom scenariju Matej izlazi iz Gotika i prati mapu.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"I tada počinje trčati. Tako mlad organizam, to je ruta koja se pretrči za sedam i pol minuta. Trči Karađorđevom, dolazi do Brankovog mosta i tu zaustavlja taksista da ga najvjerojatnije pita gdje je restoran Savanova jer mu je karta pokazivala lokacije koje ga bune. Možda je i htio vožnju do restorana. To ne znamo. Bilo kako bilo, on stiže do restorana, optrčava ga da bi bio siguran da je stigao gdje treba. Silazi na terasu ispred restorana koja se nalazi iznad same Save. Tu je našao koga je tražio i ulazi u čamac. Ja do sada nisam razmatrao otmicu kao opciju. Ali evo stavljam sada nju kao jednu od pretpostavki jer idemo činjenicom da je Matej živ. I da je otišao u nepoznatom pravcu s prijateljima ili je na silu odveden u nepoznatom pravcu", rekao je Zdravković.

On se potom osvrnuo na drugu teoriju koja se oslanja na informacije da je ekipa koja je gostovala u Gotiku, a koja je stigla iz Zagreba, donijela određenu količinu speeda u srbijansku metropolu.

"Oni u Gotiku uzimaju veću količinu alkohola i narkotika. Mateju stiže poruka da se treba da naći kod restorana Savanova. Matej kreće svoju rutom trčanja. Najvjerojatnije je djelovanje speeda doprinijelo da on to pretrči bez napora. Dolazi do terase restorana, otvara sliku na telefonu, vidi da je na dogovorenom mjestu, ali nema te osobe s kojom se trebao naći. Po ovoj pretpostavci on se baca u Savu. Stavlja telefon u džep i skače u vodu. Zašto to radi? Prema neslužbenim informacijama Periš je imao naviku da i u Splitu poslije neke pijanke izađe iz objekta gdje je bio, optrči oko njega jednu određenu kilometražu, a onda se baci u vodu da se osvježi. Možda pod utjecajem alkohola ili speeda u jednom trenutku nije napravio razliku između mora i Save, Save koja je mnogo opasnija od morske vode", zaključio je Zdravković.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije