Referendum unutrašnje pitanje BiH, traži istragu o paljenju hrama u Sarajevu

Anadolija
Referendum unutrašnje pitanje BiH, traži istragu o paljenju hrama u Sarajevu
/ Anadolija
Povodom referenduma o 9. januaru kao Danu RS-a, koji su zvaničnici bh. entiteta najavili za 25. septembar, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se Srbija neće miješati u unutrašnje prilike RS-a i BiH.

"Srbija neće da se meša i da svojim učešćem ispadne kao da se meša u unutrašnje prilike u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, ali sigurno da je naš interes stabilnost uopšte, i u RS-u i u BiH", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Beogradu. 

On je podsjetio da je skoro cijela Vlada Srbije prije dva dana bila na obilježavanju godišnjice formiranja koncentracionog logora Jasenovac. Tom prilikom predsednik Vlade Aleksandar Vučić imao je susret s najvišim funkcionerima Republike Srpske, a bio je prisutan i Mladen Ivanić, kao član Predsedništva BiH iz RS-a. 

"Na tim sastancima nije bilo riječi o referendumu", kazao je Dačić. 

Od bh. vlasti zatražio je istragu povodom paljenja pravoslavnog hrama u Sarajevu.

"Danas je zapaljen hram Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu, mi tražimo hitnu istragu i nadamo se da se neće ponoviti istraga kao povodom Srebrenice, odnosno povodom napada i pokušaja ubistva premijera Vučića", rekao je Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije