Reditelj se obrušio na influensericu: Izgubit ćete klijente, neradnička bagro

Radiosarajevo.ba
Reditelj se obrušio na influensericu: Izgubit ćete klijente, neradnička bagro
Foto: Instagram / Matanić i Stanković

Nakon što je slučaj influenserice Doris Stanković, koja je od jednog porečkog restorana tražila besplatnu večeru u zamjenu za reklamu, postao hit tema u zemlji, o influenserima se oglasio i reditelj Dalibor Matanić.

"Ova influenserska spodoba (kažu da joj je ime Doris Stanković) što je pokušala ucjenjivati restoran Cotton Club u Poreču koji ju je na sreću odbio - meni je osobno prelila čašu. U ime naših roditelja i njihovih roditelja - radničke klase koja je sve svoje morala zaraditi radom - pozivam vas da mi se pridružite u lobiranju kod svih tzv. klijenata. Imamo jako puno poznanstava. RH će uskoro biti u ekonomskoj krizi pa ćemo ovaj problem u miru osvijestiti svim restoranima, salonima, slastičarnama, barovima, putničkim agencijama, bankama... Svima. Zašto najbolji glumci nisu influenseri? Zašto najbolji muzičari nisu influenseri? Zato što je influenserstvo koje hoće stvari džaba - rezervirano za šljam. Ako mislite da vam je dizajnirana fotografija na Instagram Storyju bitnija od fakulteta - brišite odmah svoje bijedne profile. Naš cilj je da niko od ovih spodoba ne dobije išta besplatno. Neka niko ko se nije školovao (samostalno ili na račun svojih roditelja) ne pomišlja da je u redu da dobije išta besplatno. Svi vi koji mislite da vam je broj pratitelja prednost nad radnim narodom - vidjet ćete uskoro u kakvoj laži živite. U ime naše djece koju pokušavamo naučiti etici i radu obećavam vam da ćete izgubiti klijente neradnička bagro", napisao je Matanić uz fotografiju hrvatske zastave.

Podsjećamo, hrvatska influenserica Doris Stanković je na svom TikToku objavila video u kojemu kaže da ne može vjerovati što joj se dogodilo nakon što ju je restoran u Poreču odbio počastiti večerom i zauzvrat dobiti oznaku na njezinom Instagramu.

Influenserica je od restorana tražila kompenzaciju u vidu objave na Instagramu i rekla im da je to uobičajena praksa u Hrvatskoj - šef restorana joj da besplatno jelo, a ona označi restoran na Instagramu.

"I šta onda, šta smo time dobili? Da se neko sprda s nama zato što smo na vašem Instagram Storyju? Vaša ponuda je u najmanju ruku smiješna, to može tražiti i dobiti Madonna, Serena Williams, Will Smith. Vi možete doći kod nas i jesti, uslugu ćete platiti, a mi možemo u dogovoru s vama iznos vašeg računa uplatiti u humanitarne svrhe i to objavite na svom Storyju. U protivnom nema džabe ni kod stare babe. Za vas od našeg osoblja i gostiju niko nikad nije čuo", napisali su Doris iz restorana.

U nastavku njihove konverzacije ekipa iz restorana Doris je nazvala Instagram siroticom i guskom, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije