Reakcija države: Prekršajni postupci protiv 71 osobe zbog isticanja zastave Srbije

Anadolija
Reakcija države: Prekršajni postupci protiv 71 osobe zbog isticanja zastave Srbije

Uprava policije Crne Gore pokrenula je postupak protiv 71 osobe zbog isticanja zastave druge države tokom protestnih vožnji u više crnogorskih gradova.

Iz policije su kazali da je zbog prekršaja prilikom organizovanih kretanja kolona vozila procesuirano 319 osoba. Pristalice Srpske pravoslavne crkve koje se protive Zakonu o slobodi vjeroispovjesti u pojedinim crnogorskim gradovima organizuju tzv. "auto litije" tokom kojih se voze u kolonama noseći crkvena obilježja, tzv. "narodnu zastavu Crne Gore" i zastave Srbije.

"Policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 71 osobe, zbog isticanja zastave druge države, dok je deset vozila oduzeto radi daljih provjera", kazali su iz policije.

Navodi se da će 18 osoba krivično odgovarati zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kojima se zabranjuje okupljanje više od 100 osoba na otvorenom prostoru. Upozorava se i da se, organizovanjem protestnih vožnji, krše odredbe Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakona o javnom redu i miru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije