Razočarani Vučić iz New Yorka: Neke države su nam zabile nož u leđa. Bit će loših vijesti...

21
Radiosarajevo.ba
Razočarani Vučić iz New Yorka: Neke države su nam zabile nož u leđa. Bit će loših vijesti...
Foto: EPA - EFE / Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz New Yorka, gdje je danas, 21. maja imao seriju sastanaka u Ujedinjenim nacijama pred sjednicu Generalne Skupštine o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Vučić je na početku obraćanja rekao da slijedi sastanak sa ruskim predstavnikom, a potom i predstavnicima Alžira i Egipta.

"Večeras imam večeru sa našim kineskim prijateljima. Sutra imamo mnogo događaja. Ovdje radimo svoj posao koliko možemo, uprkos teškoćama i naporima. Dobili smo podatke, bit će razočaravajućih vijesti po pitanju stava nekih država od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa. Očekivali smo pritiske i promjene stavova", rekao je on.

Suljagić odgovorio Fejziću: 'Nije tačno da nema novca za komemoraciju'

Suljagić odgovorio Fejziću: 'Nije tačno da nema novca za komemoraciju'

"Imat ću mnogo sastanaka, a u četvrtak ćemo da se borimo svi zajedno. Ujutru će se naći nas nekoliko predstavnika u hramu Svetog Save, vjerujem da će biti i patrijarh i izreći će nam besjedu i reći šta misle. Ono što je sigurno je da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam prijeti i koliko su veliki i snažni, a mi ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo im se jače nego što su mislili", rekao je Vučić i dodao:

"Paradoks je da će Nijemci da otvore raspravu o tome. Da nam poslije Prvog i Drugog svjetskog rata da nam Njemačka sudi uvodnim obraćanjem... Ja ću da im odgovorim. Vidim da neki pričaju već šta će raditi iduće vlasti, pošto hoće da budu marionete. Ja neću da pristanem na to, niti se borim za očuvanje fotelje. Ja se borim za Srbiju, kao i svi ljudi ovdje, i hvala ogromnom timu ljudi", zaključio je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije