Rat na ulicama CG: Sukobi policije i građana, suzavac, gumeni meci i bageri...

2
Radiosarajevo.ba
Rat na ulicama CG: Sukobi policije i građana, suzavac, gumeni meci i bageri...
FOTO: Facebook / Detalj iz Cetinja jutros

Dramatične slike dolaze jutros iz Crne Gore! Nakon što patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije kasno sinoć najavio da, ipak, neće biti odustajanja od ustoličenja episkopa Joanikija u Cetinjskom manastiru, čemu se oštro protive crnogorski građani, jutros rano je došlo do žestokih sukoba policije i demonstranata na ulicama Crne Gore.

Naime, u Cetinjskom manastiru danas u 8 sati planirano je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskoj Joanikija, čemu se protive građani, tražeći da se ta svečanost obavi van Cetinjskog manastira.

Nakon mirne noći na Cetinju jutros su ponovo počeli sukobi policije i građana. Kako javlja ekipa Gradskog portala koja se nalazi na Cetinju policija je jutros prije šest sati bacila suzavac na građane okupljene u gradu.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Kako prenose Vijesti.me do obračuna je došlo kod Gradskog trga, odnosno u centru Cetinja. Policija je  upotrebljavala suzavce, nakon što je, navodno, poletjelo par kamenica ka njima.

Portal Antena M prenosi da policija konstantno ispaljuje suzavac na građane okupljane na Dvorskom trgu, te da koriste i gumene metke!

Nešto iza 6 sati desesetak policijskih kombija je na putu ka Cetinju. Ka Cetinju se kreću i bager i dvoje vatrogasnih vozila, vjerovatno s ciljem razbijanja barikada. Televizija Crne Gore objavila je video iz Cetinja.

Postoji ozbiljan strah da bi incidenti na Cetinju danas mogli eskalirati.

Podsjetimo, crnogorske nacionalne organizacije i udruženja, gotovo kompletna opozicija predvođena Demokratskom partijom socijalista i Opština Prijestonice Cetinje zahtijevaju od SPC da izmjeste ustoličenje mitropolita Joanikija u neki od hramova u drugim gradovima Crne Gore. Svi oni su najavili da će na dan ustoličenja prisustvovati protestu na Cetinju.

Za njih, čin ustoličavanja Joanikija u Cetinjskom manastiru, predstavlja nagovještaj "okupacije Crne Gore", klerikalizaciju društva i pokušaj uvođenja Crne Gore u takozvani "srpski svet", prenio je ranije Radio "Slobodna Europa".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije