COVID-19 / Raste broj zaraženih u Hrvatskoj: Za 24 sata broj porastao za 78

21. 03. 2020. u 18:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 63

U Hrvatskoj je u subotu zabilježeno 49 slučajeva zaraze novim sojem koronavirusa, što je dosad najveći porast u jednom danu od početka epidemije, a zbog nepridržavanja propisanih mjera zaštite najavljene su strože mjere, zabrana grupiranja i prekid međugradskog i gradskog javnog prometa.

U Hrvatskoj je u subotu potvrđeno ukupno 206 zaraženih, što znači da se u 24 sata broj bolesnika povećao za 78. Među bolesnicima nema novih na respiratoru, osim sadašnja tri, javila je Hina.

Dosada je zaraženo 12 doktora, novi slučaj je otkriven u Dubrovniku a trenutno je u toku epidemiološko postupanje u KBC-u Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je jedan zaraženi pacijent došao na operaciju.

"Ušli smo u fazu kad se povećao broj oboljelih u izrazito kratkom vremenu, to ukazuje da smo u fazi uzlazne putanje epidemijske krivulje, što se može zaustaviti jedino poštivanjem preporuka Stožera civilne zaštite”, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

U Hrvatskoj su uvedene nove mjere - zabranjeno je zadržavanje na javnim mjestima, sve s ciljem suzbijanja širenja zaraze

NEMA KOMENTARA