Rasim Ljajić: "Bilo bi neprirodno da sve ostane po sistemu Šešelj je lud"

Radiosarajevo.ba
Rasim Ljajić: "Bilo bi neprirodno da sve ostane po sistemu Šešelj je lud"
Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić reagirao je na izlazak knjige "Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić" koju je napisao osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

"Poslije svih gadosti koje je Šešelj izgovorio u Narodnoj skupštini i sad ih ukoričio u nešto što se zove knjiga, javni tužilac morao bi da reagira po službenoj dužnosti", rekao je Ljajić.

Šešelj je u knjizi Ljajića optužio za bavljenje kriminalom, a kao "dokaze" priložio je stenografske bilješke sa skupštinskih zasjedanja, transkripte TV emisija, novinske i tekstove sa online izdanja u kojima je Ljajić optuživan, prenose "Večernje novosti".

"Bilo bi neprirodno da sve ostane po sistemu Šešelj je lud, on ionako o svakome svašta piše i štampa knjige. U pravnoj državi, ili bih ja morao da idem u zatvor zbog onoga za sta me Šešelj optužuje, ili bi on morao da ide zbog lažnih optužbi koje iznosi. Treće ne postoji", rekao je Ljajić za "Novosti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije