Rambo Amadeus optužen za seksualno zlostavljanje, UNICEF mu otkazao saradnju

4
Radiosarajevo.ba
Rambo Amadeus optužen za seksualno zlostavljanje, UNICEF mu otkazao saradnju
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Rambo Amadeus

UNICEF je u nedjelju saopćio da je suspendovao angažman sa Antonijem Pušićem poznatijem kao Rambo Amadeus nakon što ga je pjesnikinja i producentkinja televizijske emisije Dnevnica Lejla Kašić optužila za seksualno uznemiravanje.

"UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEF-om je suspendovan do daljnjeg. UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a", naveo je UNICEF.

Kašić je ranije u objavi na svom Facebook nalogu navela da je o incidentu sa Pušićem izvijestila predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru, s obzirom na to da je muzičar ambasador dobre volje te organizacije.

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Kašić je kazala da se sve dogodilo u petak, tokom snimanja emisije i da je Pušić neprimjereno dodirnuo.

Ekipa je za to, kako je ispričala, saznala tek nakon što su se kamere pogasile, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva "glupačom".

Umjesto izvinjenja, od Pušića je, kako je navela, dobila niz uvreda da je "glupača", "ludača".

Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

Nešto kasnije dobila je i poruku, u kojoj joj muzičar "objašnjava" da je sve pogrešno shvatila i loše protumačila njegov utisak da "možemo da budemo dobri drugari".

U Upravi policije Radiju Slobodna Evropa (RSE) je saopćeno da ovaj slučaj još nije prijavljen.

"Radio-televizija Crne Gore (RTCG) na kojoj se emituje emisija 'Dnevnica', daje podršku producentkinji emisije Lejli Kašić i apeluje na državne organe da utvrde sve činjenice u vezi ovog slučaja", kazao je za RSE generalni direktor RTCG-a, Boris Raonić.

Prethodno je članica Savjeta RTCG-a Milica Špajak pozvala menadžment te medijske kuće i nadležne da ispitaju čitav slučaj.

"Duboko sam zabrinuta zbog novinarke RTCG-a Lejle Kašić u vezi sa navodima o seksualnom uznemiravanju tokom snimanja 'Dnevnice' i iskazujem solidarnost, njoj i svim onima koji su se suočili sa sličnim iskustvima", navela je u saopštenju Špajak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije