Rajko Dujmić ispraćen na posljednji počinak, na sahrani brojne kolege

Radiosarajevo.ba
Rajko Dujmić ispraćen na posljednji počinak, na sahrani brojne kolege
Foto: Index.hr / Ispraćaj Rajka Dujmića

U 10 sati na zagrebačkom krematoriju održao se posljednji ispraćaj Rajka Dujmića.

Posljednji ispraćaj je bio javni događaj, otvoren za javnost, a ne u krugu porodice kako je objavljeno u nekim medijima.

Porodica Dujmić odabrala je počasnu stražu koja se izmjenjivala u grupama po četvero ljudi zbog epidemioloških mjera, a koju su činili sljedeći pojedinci, Rajkovi najbliži prijatelji i kolege: Ante Gelo, Sandra Hančić, Jasenko Houra, Jacques Houdek, Želimir Babogredac, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Ana Rucner, Vladimir Pavelić, Nataša Mirković, Dragan Rucner, Mario Rucner, Zoran Škugor, Hrvoje Barlović, Vedran Strukar, Emilija Kokić, Nenad Ninčević, Vlado Kalember, Jasna Zlokić i Fedor Boić.

Pogreb je počeo uz taktove pjesme Ti voglio bene assai, a posljednji ispraćaj vodio je Željko Odabašić, biskupski vikar gradišćanskih Hrvata u Austriji, piše Index.hr.

Nakon toga zasvirala je pjesma I will always love you Whitney Houston.

Prvi govor održao je Nenad Ninčević, koji je s Dujmićem bio bliski prijatelj.

"Želim riješiti Rajkovu enigmu. Njemu je najvažnije bilo da ga se voli, onako kako on voli druge. Uvijek je tražio milimetar više ljubavi. I stalno se pitao, vole li me? Evo, Rajko, vidiš da te vole. Svi su tu. Grdović, Nikša Bratoš, mnogi tvoji saradnici i prijatelji. Svi su tu, Rajko. A sada kad znaš da te vole, putuj! Žurilo ti se na ovaj put", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije