Najveća životna bitka legende muzičke scene: Rajko Dujmić i dalje u komi

Radiosarajevo.ba
Najveća životna bitka legende muzičke scene: Rajko Dujmić i dalje u komi
Foto: Facebook / Rajko Dujmić

Rajko Dujmić još uvijek je u komi prouzrokovanoj saobraćajnom nesrećom koju je ovaj poznati kompozitor i muzičar doživio prošle sedmice dok je bio na putu prema svojoj vikendici u mjestu Stari Laz, nedaleko od Ravne Gore.

Dujmić je izgubio kontrolu nad svojim VW Tiguanom i sletio u provaliju. Zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika.

U trenucima u kojima se brojni Rajkovi kolege sa scene mole za njegov oporavak, poznati tekstopisac, jedan od najvažnijih Dujmićevih saradnika i njegov veliki prijatelj Stevica Cvikić je do nesreće gotovo svakodnevno bio u kontaktu s genijem hrvatske scene.

Njih dvojica upoznali su se davno, a ono što ih je obilježilo zauvijek pred publikom bila je njihova prva saradnja - rad na pjesmi Za dobra stara vremena za koju je Cvikić napisao tekst, a Dujmić muziku. Od tada su bili nerazdvojni tandem i dobitna formula za uspjeh.

"U zadnje vrijeme pričali smo stalno, o svemu i svačemu i bez obzira na ozbiljnost situacije i Rajkove probleme i nedaće uvijek smo razgovor u nekom trenutku okretali na šalu. Posjećivao sam ga u bolnici, u zatvoru svaki drugi dan i nismo dopuštali da nestane taj duh dobrog raspoloženja pa barem se on desio samo na trenutak", istakao je Cvikić za Jutarnji.hr.

Da je Dujmić muzičar i čovjek koji je ostavio veliki trag na sceni ne samo svojom karijerom, već i utjecajem na druge, potvrđuje i Jasmin Stavros, pjevač kojeg je upravo Dujmić prekrstio, dao mu i novo prezime.

"Jednom mi je prilikom kazao: 'Ti imaš grčki izraz lica i moraš se prezivati Stavros', a potom me pitao kako mi se majka zove. Kada sam mu odgovorio Jasna, kao iz topa je ispalio - 'Odsad si Jasmin.' I zaista, otada sam Jasmin Stavros", kazao je on.

Zbog nesreće koji je doživio Rajko Dujmić, i Novi fosili, grupa na čijem je osnivanju i usponu radio, odlučila je nakratko zastati s djelovanjem.

"Zbog teške Dujmićeve bolesti odlučili smo trenutno prestati s radom grupe. Naime, poznato je da Rajko već 30-ak godina vodi bitku s ovisnošću, zbog koje smo se razišli 1991. nakon što je odbio odlazak na liječenje", složili su se Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec u saopćenju koje su poslali u javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije