Radončić: Pokušaj ekstremizovanja crnogorske nacije ima za cilj sprječavanje ulaska Crne Gore u EU

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Izvan maticnih drzava ukinuti nacije nepostojece Jugoslavije. Radi mira na Balkanu

Crnogorci shvatite, Srbi u Crnoj Gori nisu narod Srbije. Nisu joj dijaspora, ne poticu iz te drzave. Populacija nema vecinski slavemski gen, nisu narod Srbi iza Karpata! Ko su? Radi se o jednoj od NACIJA Kraljevine SHS, kasnije YU, kojih odavno nema! Nacije nepostojece drzave Jugoslavije zele iskoristiti Srbija i Hrvatska u svojim velikodrzavnim projektima. Nepostojece nacije bivse Jugoslavije zele prevesti u “svoje narode” iako im nisu dijaspora! Ne poticu iz tih drzava. Vrijeme je svim drzavama nastalim nakon raspada visenacionalne JU dati naciju. Cija drzava njegova i nacija. Bosna Bosancima. Crna Gora Crnogorcima. Hrvatska Hrvatima!

Bake Izetbegovic

Zasto gospodo politicari u Hrvatskoj ne priznate nacije bivse YU kao svoje “konstitutivne narode”, a to uporno trazite od BiH. Svi u EU znaju da Bosanski katolici nisu dijaspora Hrvatske. Nisu ni zakarpatski Hrvati. Nemaju vecinski slavenski gen, potvrdjuje genetika. Nisu Hrvati! Politika se ne prenosi genetski na potomstvo. Kao ni religija ili jezik. Vase velikodrzavne politike hoce da ih prikazu kao “svoje narode”. Politicke? Sve radi samozadatog “prava skrbi” nad gradjanima BiH. Dobro znamo kad su stvorene nacije Kraljevine Srbi, Hrvati i Slovenci na cijelom njenom prostoru pa i u BiH. Nema vise Ju!

/ Najnovije