Skandal / Radnici iz Srbije priredili zabavu u Torontu, nakon objave snimka sve su izgubili

20. 04. 2021. u 13:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Veliki skandal desio se na zabavi u Kanadi. Naime, građevinski radnici u Torontu, porijeklom iz Srbije priredili su zabavu sa striptizetom

Fotografije su prvo počele da kruže na društvenoj mreži Twitter, a onda je isplivalo i nekoliko snimaka na kojima se vide radnici koji grle striptizetu, ljube i polivaju votkom.

Sve se, prema pisanju kanadskih medija, odigralo 9. aprila. Radnici, pored skandalozne zabave, uz to ne poštuju ni propisane epidemiološke mjere.

O svemu se piše i na Redditu, pa jedan komentator navodi slijedeće:

"Srpska zajednica bruji o ovome - u opticaju je 15-minutni video gdje se vide uglavnom stariji ljudi koji su "slavili" odlazak u penziju ortaka, uz treštanje srpskih narodnjaka, rakije i opšte fatačine plaćene striperke - sve bez distance i maski što je za razliku od Srbije, u Kanadi big No-No. Navodno svi učesnici su Srbi, što se lako utvrdi kada se čuje ton snimka. Epilog ove nesretne avanture je da su tih sedam-osam srpskih porodica traumatično pogođene; podnijeti su zahtjevi za razvod brakova, dečko (jedini ispod pedeset godina u društvu) koji je snimao i negdje postavio je u komi nakon debelih batina. Privatna firma je izgubila milionske ugovore, svi zaposleni dobili otkaze i šta jos ne. Tragičan ishod jedne nevjerovatne gluposti" kaže komentator.

Neprimjerena zabava  - undefined

Twitter/Printscreen: Neprimjerena zabava 

Sve se dogodilo na građevinskom zemljištu Mattamy Homes, a radnici su iz firme Nelmar Drywall.

Na snimcima koji imaju ton jasno se čuje muzika, kao i povici "opa", a ovim povodom oglasili su se svi. Mattamy Homes u zvaničnoj izjavi kaže da nisu znali da se ovakva zabava održava, ali su i potvrdili da je firma Nelmar Drywall otpustila sve radnike koji su u ovome učestvovali.

Rezidencijalni građevinski savjet Ontarija (The Residential Construction Council of Ontario) dao je izjavu u kojoj kažu da je situacija "odvratna" posebno zato što dokazuje stereotip da su "radnici na građevini mizogini", piše Intrado GlobeNewswire.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)