Radiosarajevo.ba na mjestu novog masakra u Srbiji: Policajci na nogama, velika potraga za ubicom

Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba na mjestu novog masakra u Srbiji: Policajci na nogama, velika potraga za ubicom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policijske snage na terenu

Jake policijske snage srbijanske policije, naoružane sa dugim cijevima, "češljaju" svaki pedalj terena kod Mladenovca u potrazi za Urošem B. (21), mladićem koji se sumnjiči da je nakon svađe u školskom dvorištu ubio, prema prvim informacijama, osam osoba.

Osumnjičeni je potom pobjegao automobilom Mercedes i policija ga i dalje juri u akciji "Vihor", koja je još sinoć pokrenuta.

Srbijanski mediji ranije su objavili da je napadač pucao na više lokacija.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kako javlja specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba sa mjesta događaja, specijalne jedinice kreću u fizičku pretragu terena.

Na skoro svakom koraku su policijska vozila, policajci, jedinice žandarmerije, interventne policije... Ukratko - opsadno stanje u bh. komšiluku.

Podsjetimo, među ubijenima su M. P (21) i njegova mlađa sestra K. P., koji su prve potvrđene žrtve ubice iz Mladenovca. U krvavom piru ranjeno je najmanje 13 osoba.

Više informacija o pucnjavi u Mladenovcu možete čitati na linku OVDJE.

Ovo je druga masovna pucnjava u Srbiji za manje od 48 sati.

Podsjetimo i da je maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba. Ubijen je zaštitar škole i osmero učenika, dok je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije