Putnik napao nožem revizora nakon što mu je ovaj tražio kartu

3
Radiosarajevo.ba
Putnik napao nožem revizora nakon što mu je ovaj tražio kartu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Na fotografiji nije prikazan događaj iz teksta

Na liniji 27, u Ulici Mije Kovačevića kod stajališta "Vatrogasna komanda" u Beogradu danas je izvršen brutalan napad nožem na kontrolora Kentkarta.

Pedesettrogodišnji kontrolor je prethodno prilikom redovnog procesa kontrole karata zatražio od putnika B.M. (26) kartu na pregled, nakon čega je napadač krenuo da viče i prijeti, piše Telegraf.

Kontroloru je ubrzo prišao kolega, a napadač je u tom trenutku ustao, izvadio nož i dok je napuštao vozilo posjekao kontrolora po desnoj ruci u predjelu podlaktice i nanio mu lakše tjelesne povrede, piše u saopštenju kompanije "Kentkart".

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Nakon napada putnik se uputio prema vatrogasnoj komandi, a na lice mjesta odmah je došla policija, kao i Hitna pomoć koja je kontroloru ukazala zdravstvenu pomoć.

Napadač je, uslijed brze intervencije policije, lišen slobode i oduzet mu je predmet krivičnog djela, a prilikom hapšenja putnik je pružao otpor i napadao pripadnike MUP-a.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije