Sudar autobusa i Golfa: MUP objavio više detalja nakon teške nesreće u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Sudar autobusa i Golfa: MUP objavio više detalja nakon teške nesreće u Sarajevu
Foto: Crna hronika / Sudar Golfa i autobusa u Sarajevu

U sarajevskoj ulici Adema Buće sinoć je došlo do teže saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđene četiri osobe.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo u 19.55h u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, kada je, usljed neprilagođene brzine kretanja uslovima i stanju puta, putničko vozilo VW Golf 4 prešlo u saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Za volanom Golfa bio je vozač S.Š., rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Nažalost, pri prelasku u drugu tragu, Golf se sudario sa autobusom marke Man Lion, kojim je upravljao vozač E.L., rođen 1980. u Varešu, nastanjen u Sarajevu.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili su vozač S.Š., putnici iz vozila Golf: maloljetna osoba rođena 2004. godine, nastanjeno u Sarajevu i N.B., rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je maloljetno lice zadržano na daljem liječenju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, N.B. je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju, dok je vozač S.Š. upućen na kućno liječenje.

Lakše tjelesne povrede je zadobio također putnik iz navedenog vozila, B.Č., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje", saopćeno je iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode", dodaju iz sarajevske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije