Prvi nalazi obdukcije: Objavljeno od čega je preminuo Šaban Šaulić

Radiosarajevo.ba
Prvi nalazi obdukcije: Objavljeno od čega je preminuo Šaban Šaulić
Foto: Blic / Šaban Šaulić
Danas je u 14 sati završena obdukcija Šabana Šaulića u Njemačkoj, a njegova djeca Sanela i Mihajlo preuzeli su tijelo i u večernjim časovima će se vratiti u Srbiju vladinim avionom.

Prvi rezultati su stigli, a jedan od najčitanijih njemačkih portala prenio je saopštenje policije u kojem se navodi da je pjevač preminuo od povreda zadobivenih u stravičnoj nesreći, kao i da je u trenutku udesa bio vezan pojasom.

Porodica objavila detalje sahrane Šabana Šaulića, kćerka i sin preuzimaju tijelo

"Te povrede izazvane nesrećom jesu izazvale njegove smrt. Povrede su bile toliko velike, da sve i da su ga operisali, ne bi uspjeli da mu spase život. Osim toga, nema znakova da nije imao pojas", piše u saopštenju policije do kojeg je došao njemački portal Neue Westfälische.

Naime, s obzirom na to da je obdukcija gotova, papiri se privode kraju i Šabanovi sin i kćerka će vladinim avionom iz Dortmunda stići u Srbiju.

S aerodroma u Njemačkoj će ih ispratiti srpski konzul, a iako je prvobitno bilo planirano da let bude u kasnim večernjim satima, on je pomjeren, tako da će u Srbiju stići ranije, prenosi Blic.

Podsjetimo, Šaban je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Njemačkoj kada je u automobil u kom je bio pjevač udario drugi auto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije