Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Radiosarajevo.ba
Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike na području bivše Jugoslavije Šaban Šaulić (67) podlegao je povredama koja je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj, u nedjelju ujutro.

Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6.50 sati ujutru.

Prema informacijama, u automobil marke Seat Ibize u kojem se nalazio pjevač s kumom i vozačem udario je 34-godišnjak vozilom marke Mazda, koji je bio u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole, što je potvrdila i policija, prenosi portal westfalen-blatt.de

Do 9.30 sati put je bio blokiran, pošto su vatrogasci dva sata četvero povrijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih automobila. 

Stravični video sa mjesta nesreće možete pogledati na ovome linku 

Šaban_Šaulić - undefinedFoto: Kurir: Šaban_Šaulić

Podsjetimo, rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Veliki dio djetinjstva je proveo u Bijeljini. Rani život Šaban i njegova starija sestra su živjeli veoma skromno jer roditelji nisu imali stalne prihode. Otac je prodavao lutriju, a majka igračke. Pjevača je pazila sestra čija je obaveza bila i da vodi računa o domaćinstvu.

Pored muzike, Šaban je bio veoma talentovan za sport. Stric Alija je smatrao da više novca može da zaradi kao muzičar. Jednom ga je pozvao da pjeva u kafani u kojoj se provodio sa društvom.

Pošto ga je Šaban smatrao velikim autoritetom, nije se usudio da ga odbije. 

Od tada, muzika je postala njegova profesija, a na prostorima bivše Jugoslavije imao je desetine hiljada obožavalaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije