Prva dama Srbije u diplomatskoj posjeti u Keniji: Najavila humanitarnu pomoć, a onda i zaplesala

1
Radiosarajevo.ba
Prva dama Srbije u diplomatskoj posjeti u Keniji: Najavila humanitarnu pomoć, a onda i zaplesala
Foto: Instagram / Tamara Vučić i prva dama Kenije

Supruga predsjednika Republike Srbije Tamara Vučić sastala se u Keniji sa Musalia Mudavadijem, prvim ministrom Vlade, ministrom spoljnih poslova i dijaspore i najbližim saradnikom predsjednika Kenije, kao i sa prvom damom Kenije Rachel Ruto.

Na sastanku sa Mudavadijem, potvrđeni su tradicionalno prijateljski odnosi dvije zemlje, podsećajući da je Jugoslavija bila među prvih deset država koje su priznale nezavisnost Kenije 1963. godine.

Tamara Vučić se zahvalila predsjedniku na prijateljskom odnosu sa Srbijom, ali i stavu u vezi sa nezavisnosti Kosova. U 2023. godini, Behcet Pacolli iz vlade Kosova je tada objavio da će Kenija početi prihvatati kosovske pasoše, a kenijska vlada ide ka tome da prizna Kosovo kao nezavisnu državu. 

Zbog Dana žalosti u BiH otkazani programi festivala MESS

Zbog Dana žalosti u BiH otkazani programi festivala MESS

U toku obraćanja, obećala je i pomoć u iznosu od 150.000 eura nakon razornih poplava koje su pogodile Keniju. 

Prva dama Srbije se rijetko pojavljuje u javnosti, a za ovu prigodu odabrala je svilenu haljinu srednje dužine i ravnog kroja, a dezhen je kobinovan u čak tri raličite nijanse.

Rizična kombinacija je miks dezena koje se ne bi svako usudio nositi, a svaki od njih je podjednako šaren i živopisan kao i sama destinacija gdje je bila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije