Protesti u gradovima širom Srbije i danas: Sedi dole, mi nismo huligani

Radiosarajevo.ba
Protesti u gradovima širom Srbije i danas: Sedi dole, mi nismo huligani
Foto: EPA-EFE / Beograd

Društvenim mrežama šire se pozivi na nastavak protesta u Beogradu, uz slogan - Sedi dole! Najavljuje se i nastavak protesta u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kragujevcu, kao i u Novom Pazaru, Zrenjaninu...

“Večeras #SediDole jer građani koji ne žele nemire i sukobe treba da se odvoje od angažovanih grupa huligana koji će izazivati sukobe!”, podijelio je na svom Twiter nalogu politikolog Vuk Velebit, a sudeći prema brzini kojom se slogan širi društvenom mrežom, malo ko do večeras neće znati da je ideja da se mirni učesnici protesta distanciraju od onih koji napadaju policiju i izazivaju incidente.

Poziv sugrađanima da večeras u 18h dođu ispred Skupštine Srbije podijelio je i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, uz napomenu da obuku bee majice kako bi pokazali ” da nisu ravnozemljaši i huligani i time napraviti jasnu distinkciju između policijskih huškača i nas koji smo došli da iskažemo nezadovoljstvo.”

Najavljeno je da će od večeras protest obezbjeđivati Sindikat vojske i policije.

Građani Novog Pazara preko društvenih mreža su od sinoć počeli da pozivaju svoje sugrađane na protest koji su neformalno zakazali za večeras u 19h u centru Novog Pazara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije