Prošla 21 operaciju: Beogradska TV voditeljica i dalje vodi bitku za oporavak

Radiosarajevo.ba
Prošla 21 operaciju: Beogradska TV voditeljica i dalje vodi bitku za oporavak
Foto: TV Pink / Dea Đurđević

Svo vrijeme sam vjerovala da moram da preživim, da sam to zaslužila. Zato sam se stalno osmjehivala. Vjerovala sam u sebe, ali i u doktore i medicinske sestre koji su bili uz mene i uradili odličan posao. Takođe, veliku podršku sam osjećala od svih ljudi, poznatih i nepoznatih, koji su svakodnevno slali poruke i pozitivnu energiju. To se zaista osjeti i mnogo pomaže.

Ovim riječima je beogradska TV voditeljica Dea Đurđević, koja je prije godinu dana doživjela tešku saobraćajnu nesreću na putu do posla, u kojoj joj je autobus skoro sasvim pokidao lijevu ruku, počela intervju za "Bilje i zdravlje".

"Imala sam 21 operaciju i gotovo sve su bile teške. Većina je bila borba za život, borba da dišem i da srce počne opet da kuca. O ruci je odlično brinuo dr Marko Bumbaširević, ali život su mi spasili doktori Vojnomedicinske akademije, na čelu sa pukovnikom dr Miroslavom Vukosavljevićem, načelnikom. Nekoliko puta sam prestajala da dišem. Srce je prestalo da kuca. Vratili su mi u funkciju i karlicu, kičmu, učili me opet da hodam...", kaže Dea.

Na pitanje hoće li ikada moći da koristi povrijeđenu ruku, Dea Đurđević odgovara.

"Idem svakodnevno na fizikalnu terapiju. Prognoze su da će se za godinu dana ruka vratiti oko 90 odsto. Dakle, nije moguć kompletan oporavak, jer su se neki mišići i nervi potpuno uništili kada je ruka bila otkinuta."

Povreda je dosta ograničava u svakodnevnim aktivnostima

"Mogu sama samo da se našminkam, za sve ostalo mi je potrebna pomoć. I za tuširanje, feniranje, oblačenje, ne mogu ni sama da jedem jer ne mogu da siječem namirnice. Mama i Mladen mi uglavnom pomažu, ali se trudim zaista da ono što mogu radim sama", rekla je Dea Đurđević za "Bilje i zdravlje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije