U kući u kojoj je umrla Titova supruga prizori kao iz horor filma

Radiosarajevo.ba
U kući u kojoj je umrla Titova supruga prizori kao iz horor filma
Blic / Prizori kao iz horor filma
U vili u Bulevaru kneza Aleksandra Karađođrevića na Dedinju, u Beogradu, vrijeme je stalo prije tri godine, na dan kada je umrla poslednja stanarka Jovanka Broz.

Tri godine je ovaj objekat pod ključem, a po tome kako izgleda, može se zaključiti da o ovoj kući niko ne brine. U njoj se i dalje nalaze lične stvari i garderoba supruge posljednjeg predsjednika SFRJ, kao i one koje je na revers dobila od države zajedno sa kućom, kada je u nju, nakon što je nasilno iseljena iz Užičke 15, prebačena 27. jula 1980. godine.

 

Ostavinska rasprava nakon njene smrti još traje, pa njene lične stvari ne mogu da preuzmu ni njene sestre Nada i Zora.

 

Kuća je, inače, bila u lošem stanju. Krov je prokišnjavao, grijanje nije radilo, a Jovanka se dugo grijala samo grijalicama. Ništa bolje stanje nije ni u dvorištu, gdje opalo lišće pokriva zahrđale gvozdene baštenske stolice i sto.

 

Da neko ipak dolazi u vilu, uvjerila se ekipa Blica na licu mjesta. Nije im, međutim, pošlo za rukom da utvrdimo o kome je riječ. Odgovore na to pitanje nisu dobili ni iz Uprave za zajedničke poslove, niti iz Direkcije za imovinu.

Jedno je sigurno, sav trud i novac uložen u obnovu kuće prije deset godina mogao bi da propadne ako se nešto u budućnosti ne promijeni. Propašće i lične stvari Jovanke Broz, pa se na kraju može desiti da njenoj rodbini ne ostane ni bilo kakva sitnica kao uspomena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije