Pronašla kovertu sa nekoliko hiljada eura na pumpi u bh. komšiluku: 'Da li je postupila ispravno?'

0
Radiosarajevo.ba
Pronašla kovertu sa nekoliko hiljada eura na pumpi u bh. komšiluku: 'Da li je postupila ispravno?'
Foto: Pixabay / Ilustracija / Novac

Proteklog vikenda dvije žene, hrvatske državljanke pronašle su na području Rijeke i Novog Vinodolskog izgubljen novac, pri čemu se u jednom slučaju radilo o više hiljada eura, te su ga predale policiji koja je izvijestila da su vlasnici uz nevjericu i zahvalnost došli po svoje stvari.

U Novom Vinodolskom je u subotu građanka na parkingu pronašla novčanik s više stotina eura, osobnim dokumentima i bankovnim karticama njemačkog državljanina, izvijestila je u srijedu primorsko-goranska policija.

Dan kasnije na benzinskoj pumpi Vrata Jadrana u Rijeci djelatnica je pronašla kovertu s nekoliko hiljada eura.

UEFA | Crvena zvezda izborila plasman u grupnoj fazi Lige prvaka

UEFA | Crvena zvezda izborila plasman u grupnoj fazi Lige prvaka

Uz to, jedan je građanin također tokom vikenda, na Koblerovom trgu u Rijeci pronašao novčanik talijanske državljanke s osobnim dokumentima i bankovnim karticama.

Nalaznici su odmah nazvali policiju i predali pronađeni novac te druge predmete, a vlasnici su uz nevjericu i beskrajnu zahvalnost došli po svoje stvari, ističe policija.

"Plemenitim činom poštenja i ljudskosti ovi divni ljudi više su nego obradovali vlasnike izgubljenog novca i dokumenata te time pokazali kako ljudskost nema cijene. Ujedno su i potvrdili naša stalna nastojanja, kao i poruke da je Hrvatska sigurna zemlja, navela je policija, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije