Pronađeno tijelo muškarca: Prijatelji ga vezali, mučili, tukli, potom bacili u rijeku

Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo muškarca: Prijatelji ga vezali, mučili, tukli, potom bacili u rijeku
Twitter / Zemunski kej

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije izvukli su danas iz Dunava tijelo Roberta Romića, muškarca koji je mučen i ubijen prije nekoliko dana na Zemunskom keju.

Nakon opsežne potrage pronađeno je tijelo muškarca za čiju su smrt osumnjičena četiri muškarca, od kojih su trojica jučer uhapšena, piše Blic.

Romićevo tijelo pronađeno je ispod jednog splava, na oko 30 metara od mjesta gdje je bačen u rijeku.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično dijelo teško ubistvo uhapšeni su M. M. (52), S. K. (37) i M. I. (26).

", Osumnjičeni se terete da su oštećenog, koji je sa njima došao na Zemunski kej, skinuli i vezali za stub, a potom mu zadali više udaraca nogama i rukama po glavi i tijelu, dok ga je osumnjičeni M. M. tukao metalnom šipkom po nogama i rukama",  navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

Kada je oštećeni pao u nesvest i prestao da daje znake života, osumnjičeni su ga, kako se sumnja, odvukli do vode i njegovo tijelo bacili u Dunav na Zemunskom keju.

Prema nezvaničnim informacijama, postoje indicije da je Romić bio živ kada su ga bacili u vodu. Također, sumnja se da su se prethodno nad njim iživljavali skoro dva sata, kao i da je problem nastao oko djevojke.

Osumnjičeni M. M., S. K. i M. I. su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije