Mihajlović odgovorila Komšiću: Jedini koji unosi nemir je Bakir Izetbegović

Radiosarajevo.ba
Mihajlović odgovorila Komšiću: Jedini koji unosi nemir je Bakir Izetbegović
Foto: Vlada Srbije / Zorana Mihajlović

Potpredsjednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da su dobrosusjedski odnosi sa svim zemljama regiona, prije svega sa BiH, prioritet Vlade Srbije, jer je mir na našem prostoru najveći interes.

Komšić iz NY: Neka Dodik odustane od traženja belaja, ako sebi dobro želi!

“Ali kada sa govornice Ujedinjenih nacija čujemo optužbe predstavnika jednog od tri naroda u BiH da susedne zemlje unose nemir i destabilizuju BiH, onda moramo da se zabrinemo”, navela je Mihajlovićeva u izjavi za javnost, prenosi Tanjug.

Ona je istakla da Srbija priznaje BiH kao državu sa dva entiteta, FBiH i RS, Srbija poštuje Dejtonski sporazum, čiji je garant.

Željko Komšić govorio na Generalnoj skupštini UN-a, evo šta je poručio

“Jedini koji unose nemir i destabilizaciju u BiH jesu oni koji traže promenu uređenja BiH bez dogovora sva tri naroda i ukidanje RS, a to je lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, što je jasno pokazao i najnovijom deklaracijom”, istakla je Mihajlović.

Mihajlović je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pozvala je čelnike BiH da umjesto optužbi na račun susjeda više pažnje posvete rješavanju infrastrukturnih projekata, koji povezuju Srbiju i BiH i koji su u interesu građana.

“Još čekamo da BiH uradi svoj deo posla kako bi novi most preko Drine kod Bratunca mogao da bude u funkciji građana. Podsećam da je Srbija krenula u izgradnju auto-puta od Beograda do Sarajeva i volela bih da i u BiH vidim sličnu posvećenost ovom projektu”, istakla je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije