Promjena vremena stiže i na Jadran, objavljeno kako će vrijeme biti na moru

0
Radiosarajevo.ba
Promjena vremena stiže i na Jadran, objavljeno kako će vrijeme biti na moru
Foto: Srpskainfo / Neum

Kao i u BOsnu i Hercegovinu, i u Hrvatsku danas stiže nova promjena vremena, koja će donijeti kišu, često i pljuskove s grmljavinom, a mjestimice će biti i grada.

I dok će oni na južnom i srednjem Jadranu i u petak imati suho, pretežno sunčano, pa i vruće vrijeme, sjevernije će već popodne i večeras biti znatno oblačnije i nestabilnije, uz pljuskove i grmljavinu, koji će još češći i žešći biti za vikend, osobito u subotu, najavljuje meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Dodaje da su od petka navečer mjestimična ograničenja moguća u prometu na Jadranu, posebice sjevernom, zbog olujnih udara bure i tramontane.

No, već početkom nove sedmice opet mirnije, stabilnije i toplije, a u većini unutrašnjosti bez brige zbog vrućine. Treba se samo nadati, dodaje Vakula, da ovi od petka poslijepodne do ponedjeljka često obilni pljuskovi s grmljavinom, ponegdje gotovo sigurno i tučom, neće prouzročiti velike nevolje.

U Dalmaciji danas osjetan zapadni i jugozapadni vjetar, na otvorenome još jači sjeverozapadni, ali još u petak ne i za posebna upozorenja, koja ne zaslužuju ni u unutrašnjosti rijetki pljuskovi s grmljavinom.

Uz obalu suho, od Splita južnije i pretežno sunčano, kao i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će još biti stabilno, uz jak vjetar samo na umjereno valovitom otvorenome moru, te uz većinom toplu noć i vruće poslijepodne.

I na Jadranu sljedećih dana nestabilno, većinom ponajviše u subotu, pri čemu, osim na neverine, za vikend valja upozoriti i na često jaku, na udare i olujnu buru, i tramontanu na sjevernom dijelu, a povremena ograničenja u prometu moguća su i južnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije