Produžen pritvor optuženom za ubistvo Olivera Ivanovića

Radiosarajevo.ba
Produžen pritvor optuženom za ubistvo Olivera Ivanovića
Radio KIM / Oliver Ivanović

Odjeljenje Specijalnog suda u Prištini produžilo je danas pritvor za još dva mjeseca Marku Rošiću iz Sjeverne Mitrovice, koji se sumnjiči za umješanost u ubistvo lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića, potvrdio je za Kosovo Onlajn advokat Mahmut Haljimi.

Branilac Rošića je rekao da će na to rješenje uložiti žalbu, ali da poučen ranijim iskustvom, ne očekuje da će se odluka promijeniti.

"Očekujem da u toku dana dobijem rješenje od suda mailom i koliko večeras uložiću žalbu, ali nisam veliki optimista. Čudno je da sud nije našao za shodno da odgovori na prigovore koje smo uložili na optužnicu još krajem januara", rekao je Haljimi. 

On je izrazio zabrinutost za svog klijenta i zbog toga što je u Pritvorskom centru u Sjevernoj Mitrovici bilo zaraženih koronavirusom.

Haljimi je naglasio da od početka pojave koronavirusa nisu moguće posjete u zatvorima, pa je jedini vid komunikacije koju porodica i advokati imaju sa uhapšenima putem telefona koji im je dostupan u tačno predviđenom roku, prenosi Blic

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije