Problemi za Lavrova: Tri zemlje zabranile prelet aviona

8
Radiosarajevo.ba
Problemi za Lavrova: Tri zemlje zabranile prelet aviona
Foto: EPA-EFE / Sergej Lavrov

Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska zabranile su prelet aviona kojim će ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sutra doputovati u posjetu Beogradu, potvrdili su za Danas nezvanični izvori iz vrha Srbije.

Istovremeno, iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića stigla je najava da će se u ponedjeljak u 10 sati prije podne sastati sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Podsjetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je da je situacija oko dolaska ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd "izuzetno komplikovana" i da se logistikom njegovog putovanja bavi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Prije dva dana predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je posjeta ruskog ministra Sergeja Lavrova već zakazana, te da je ishod posjete neizvjesan dok se ona ne odigra.

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ranije je najavio da će se i on sastati sa Lavrovom u Beogradu.

Za 17. jun najavio susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Rusiji.

"Od nas se stalno traži da se priključimo sankcijama Rusiji, ali to nećemo učiniti. Moja obaveza je da našem narodu obezbijedim stabilnost", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije