Prijem kod premijera Markovića: Sultan Ahmed bin Sulayem želi kupiti Luku Bar

Radiosarajevo.ba
Prijem kod premijera Markovića: Sultan Ahmed bin Sulayem želi kupiti Luku Bar
Grupacija DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na čijem je čelu sultan Ahmed bin Sulayem, zainteresirana je za privatizaciju Luke Bar.

Crnogorski premijer Duško Marković sastao se sa sultanom, istakavši da je zadovoljan zbog interesovanja ove renomirane globalne kompanije za Luku Bar.

"Upravo ovakav partner je potreban Crnoj Gori kako bi na najbolji način valorizovala svoj najbolji i najperspektivniji lučki resurs. Moj cilj i cilj Vlade je da resurse stavimo u funkciju razvoja od čega će korist imati Crna Gora i naši građani", rekao je Marković.

Kompanija DP World upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata, a prošle godine ostvarila je prihod od četiri milijarde dolara.

Markoviću je na sastanku takođe predstavljena djelatnost kompanije koja, pored upravljanja lukama i terminalima, uključuje prateće servise i logistiku, direktnu on-line povezanost sa prevoznicima i carinskim sistemima kao i pratećim biznisima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije