Prema bh. franšizi: Prvi put realizacija projekta "100 najvećih kompanija"

Radiosarajevo.ba
Prema bh. franšizi: Prvi put realizacija projekta "100 najvećih kompanija"
Projekt "100 najvećih", koji Poslovne novine iz Sarajeva realiziraju više od 30 godina, izašao je van granica naše zemlje i zvanično postao regionalni.

Potpisivanjem franšiznog ugovora između Poslovnih novina d.o.o. sa kompanijom BI Consulting d.o.o. iz Podgorice ove godine će se po prvi put realizirati projekt "100 najvećih u Crnoj Gori", kako je najavljeno na konferenciji za medije koja je u utorak održana u Podgorici.

Cilj projekta "100 najvećih u Crnoj Gori" je da doprinese razvoju i jačanju pozitivne poslovne klime kroz promociju pozitivne poslovne prakse, najvećih i najuspješnijih kompanija i poslodavaca.

poslovne_CG_04.jpg - undefined

Foto: Poslovne novine

O važnosti ovog projekta u Crnoj Gori govori i činjenica da ga provajder poslovnih informacija BI Consulting realizira u partnerstvu sa Crnogorskim ministarstvima finansija i ekonomije, te uz pokroviteljstvo Societe Generale Montenegro.

Također, ovaj projekt će omogućiti veću prepoznatljivost i promociju onim crnogorskim kompanijama koje iskoriste pravo da se Pečatom "100 najvećih u Crnoj Gori" predstave klijentima, poslovnim partnerima i društvenoj zajednici da pripadaju grupi najznačajnijih kompanija u Crnoj Gori i regiji, a naravno, na ovaj način će se otvoriti i mogućnost povezivanja sa najuspješnijima u BiH.

Publikacija 100 najvećih u Crnoj Gori bit će predstavljena javnosti na gala svečanosti u maju 2018. godine, kada će se u Podgorici okupiti više od 300 vodećih crnogorskih privrednika i vlasnika kompanija, te državnog vrha i predstavnika diplomatskog kora.

poslovne_CG_03.jpg - undefined

Foto: Poslovne novine

"I pored brojnih ograničenja, objektivnih i subjektivnih barijera u poslovanju, treba istaći da u Crnoj Gori postoji značajan broj kompanija koje u kontinuitetu postižu značajne rezultate i nije ih mali broj. Mišljenja smo, a na istoj ideji smo se okupili sa našim partnerima, da takve kompanije zaslužuju priznanje i poštovanje šire društvene zajednice, zbog čega je ovaj Projekat posvećen baš njima", rekao je Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga.

Poslovne novine u suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH već tradicionalno organiziraju Izbor "100 najvećih u privredi BiH" što je jedan od projekta od nacionalnog značaja koji afirmira razvoj i bolji poslovni ambijent za cjelokupnu privredu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije