Prijavljen novi navodni pokušaj otmice djeteta (12) u regiji: "Jurili su mi sina, imamo svjedoka"

0
Radiosarajevo.ba
Prijavljen novi navodni pokušaj otmice djeteta (12) u regiji: "Jurili su mi sina, imamo svjedoka"
Foto: Kurir / Srbijanska policija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Aleksinački sveštenik Hadži Ivan Milenović prijavio je policiji da je u četvrtak pokušana otmica njegovog dvanaestogodišnjeg sina.

Kako je naveo na društvenoj mreži Facebook mališana su navodno jurili 200 metara ali je uspio da im pobjegne. Ovaj sveštenik iz Srbije je izrazio sumnju i ko su krivci, javlja Nova.rs.

Njegova supruga Violeta potvrdila je muževljeve navode i istakla da ne sumnja u priču svog sina te da postoji i svjedok navodnog pokušaja otmice: "Djeca su se vraćala iz muzičke škole, moj sin je primijetio jednog čovjeka u sivom vozilu a drugi je bio van automobila, bio je u crnoj odjeći s tamnom kosom i tamnom bradom. Dijete je kazalo da ga je taj čovek čudno gledao. Čim mu je sin okrenuo leđa, taj čovjek je krenuo za njim, sin je vidio da ga taj muškarac prati, počeo je da bježi, a taj muškarac ga je pojurio i pratio ga 200 metara. Kada je vidio da ulazi u naše naselje, progonitelj je odustao."

Zavirite u tajne odaje Narodnog pozorišta Sarajevo

Zavirite u tajne odaje Narodnog pozorišta Sarajevo

Kaže da svom sinu vjeruje jer je događaju svjedočila i jedna žena.

"Ta žena koja je to videla dala je izjavu u policiji, ona je prošla pored njih prije moga sina, bili su joj sumnjivi i posle je vidjela kako jure dijete. Moj sin više ne smije da ide sam, uplašen je. I ja sam te ljude vidjela nekoliko dana ranije, zaustavili su mene, mog svekra i svekrvu i pitali su nas gdje je autoput. To su bili Rumuni u sivom autu, obučeni u crno, sa crnom kosom. Čak smo čuli da se ovo isto desilo u obližnjem selu Suhotno, ali ljudi nisu prijavili, navodno su pokušali da dijete ubace u automobil.", zaključuje Violeta Milenović.

Kako se doznaje, policija je postupila po prijavi i radi na utvrđivanju svih okolnosti i na rasvjetljavanju prijavljenog događaja. Prema nezvaničnim informacijama, za sada nema osumnjičenih za navodni pokušaj otmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije