Priča o bivšem ministru koji živi kao beskućnik: Šta je prava istina?

Radiosarajevo.ba
Priča o bivšem ministru koji živi kao beskućnik: Šta je prava istina?
Slobodan Vuksanović, bivši ministar za prosvjetu Srbije nije ni beskućnik ni bez posla kao što je pisano ranije, već je zaposlen kao profesor na privatnom Fakultetu za primijenjeni menadžment, ekonomiju i finansije.

Ekipa Blica je danas na fakultetu posjetila Vuksanovića, za vrijeme predavanja studentima, a on je rekao da je "i profesionalno i stambeno ispunjen".

"Zadovoljan sam poslom koji obavljam, radim sa studentima, volim ih i oni vole mene", kazao je Vuksanović i naveo da živi na Vračaru, gdje je i odrastao.

On je rekao da i jeste i nije iznenađen pričom koja se pojavila o njemu da je beskućnik.

"Iznenađen sam jer mi ovo liči na bizarni filmski scenario, naročito što svaki dan idem na posao pešice", naveo je Vuksanović.

Kako navodi, u politici je od 1989. godine, pa mu je jasno da se pred izbore uvijek lansiraju spin priče.

"Međutim, u politici nisam već deset godina. Možda je ovo nagoveštaj karijere neke, mada profesuru ne bih ostavio", dodao je Vuksanović.

U ovoj visokoškolskoj ustanovi su za Blic potvrdili da Vuksanović, po obrazovanju doktor nauka, radi kod njih, a na stranici je navedeno da je 2014. izabran za docenta.

Da priče o tome da je bivši ministar beskućnik i da se otuđio od ljudi ne stoje, potvrdio je i Vuksanovićev prvi komšija, pisac Dušan Nedeljković. On je ispričao da bivši ministar živi vrata do njega, da je pristojan i dobar komšija, kao i da ga je sreo jutros i da je bio iznenađen pričama da je beskućnik, bez posla i bez stana.

"Skoro svaki dan se viđamo na stepeništu i na terenu za basket blizu zgrade. Obrazovan do mog ličnog zaprepašćenja, načitan, polemišemo o svemu, on sa svoje, ja sa svoje strane pogleda na svet. Nikada nije bez osmeha, ima svoje tekuće dileme i to je to", zaključio je Nedeljković.

Vuksanović je do prije tri godine radio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, gde je, prema sopstvenim riječima, podnio ostavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije