Prevara u Hrvatskoj: Oštetili ga za 978.000 KM, obećali mu zgradu a onda...

0
Radiosarajevo.ba
Prevara u Hrvatskoj: Oštetili ga za 978.000 KM, obećali mu zgradu a onda...
Foto: Twitter / Ilustracija / Hrvatska policija

Par, 78-godišnjak i 67-godišnjakinja, prevarili su 45-godišnjaka iz Biograda (grad u Hrvatskoj) za čak pola mliona eura (oko 978 hiljada KM), što je potvrdila zadarska policija koja je u srijedu, 9. augusta, završila istraživanje tog slučaja.

Prevara se odigrala u januaru 2018. godine u Biogradu gdje je 78-godišnjak s 45-godišnjakom dogovorio i potpisao sporazum o reguliranju međusobnih prava i obaveza, te sređivanja imovinsko-pravnog stanja u zemljišnim knjigama za parcelu na području Općine Pakoštane.

S njim je dogovorio i izgradnju objekta na toj parceli, a potom mu je u zajedničkom dogovoru 67-godišnjakinjak lažno predstavio da će po završetku građevinskih radova, te završene izgradnje objekta s više stambenih jedinica, na njega prenijeti vlasništvo zgrade, izuzev jedne stambene jedinice i dva pripadajuća parking mjesta.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Nakon dovršenih radova na objektu, u aprilu ove godine, osumnjičeni su, međutim, 45-godišnjaku zabranili dalji pristup gradilištu i novoizgrađenom objektu, te ga na taj način oštetili za iznos veći od 500 hiljada eura (oko 978 hiljada KM) koje je uložio za izgradnju objekta.

Policija ih je osumnjičila za krivično djelo prevare, prenosi Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije