Pretukao ženu jer ga je htjela ostaviti pa policiju napao mačetom

1
Radiosarajevo.ba
Pretukao ženu jer ga je htjela ostaviti pa policiju napao mačetom
Foto: MUP Hrvatske / MUP HR

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu donesena je presuda za zločin koji se dogodio još u maju 2017. godine.

Tog dana je optuženi S. K. u porodičnoj kući u malom mjestu pored Slavonskog Broda brutalno prebio suprugu, a kada su mu na vrata stigli policajci, napao ih je mačem i mačetom te je jednog i povrijedio.

Sve se dogodilo nakon što mu je supruga rekla da ga ostavlja. On ju je tada, kako je navedeno u presudi, "srušio na pod i zadao joj više udaraca rukama i nogama po glavi i vratu, nanijevši joj teške povrede u vidu prijeloma lijeve zigomatične kosti, prijeloma nosne kosti bez pomaka, nagnječenja na čelu, ispred lijevog uha, ispod lijevog oka te na stražnjoj strani vrata…"

Nesvakidašnja situacija u Sarajevu: Isti tramvaj učestvovao u dvije nesreće u kratkom periodu

Nesvakidašnja situacija u Sarajevu: Isti tramvaj učestvovao u dvije nesreće u kratkom periodu

Nakon što su joj sinovi pokušali pomoći, počeo joj je vikati da će je "zaklati" i "izmasakrirati".

"Ubit ću te, ubit ću nas oboje, otići ćemo oboje s jednim osiguračem!" rekao joj je držeći pritom kuhinjski nož u ruci, koji joj je prislonio na potiljak, a kada je pobjegla van na ulicu, došao je za njom i odvukao je u dnevni boravak gdje joj je nastavio vikati da će je "iznakaziti i izrezbariti".

Nesreća u Hrvatskoj: Motociklist i suputnica zadobili povrede opasne po život, povrijeđena i beba

Nesreća u Hrvatskoj: Motociklist i suputnica zadobili povrede opasne po život, povrijeđena i beba

Drama je trajala sat i 15 minuta prije nego što su S. K. na vrata pokucala tri policajca. On ih je dočekao s mačem dužine oštrice 60 centimetara i mačetom dužine oštrice 51 centimetar. Zatim je "zamahnuo prema glavi policijskog službenika koji ga je uhvatio za desnu ruku i prsa te srušio na stolicu, uslijed čega mu je ispao mač, dok je mačetom i dalje pokušavao udariti policijskog službenika po leđima".

Rekao da je suprugu samo gurnuo 

Drugi ga je policajac uhvatio za ruke i dršku mačete, a treći mu ju je oduzeo te mu je stavio lisice. Prvi je policajac u napadu "zadobio povredu u vidu ogrebotine na trbuhu". Nakon što su ga ispred dvorišta kuće policajci smjestili u službeno vozilo, još im je vikao da će ih sve "pobiti kad izađe iz zatvora!"

Na sudu se branio da je suprugu samo gurnuo kada mu je rekla da ga ostavlja zbog drugog te da je ona lupila glavom u ormar. Kazao je i da je zbog mentalne rastrojenosti policajce prepoznao "kao udbaše koji su ga vodili na ispitivanja kada je bio dečko zbog protujugoslavenskih djelatnosti."

Policija pronašla bombe

Policija je nakon pretresa u njegovom stanu pronašla veći broj eksploziva i streljiva te dvije ručne bombe. Sve je oružje posjedovao bez dozvole. Na kraju je, nakon punih šest godina suđenja, osuđen na kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora te mora platiti otprilike 330 eura troškova sudskog postupka, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije