Presuda u Hrvatskoj: Čovjeka polio benzinom i zapalio, dobio je 21 godinu zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Presuda u Hrvatskoj: Čovjeka polio benzinom i zapalio, dobio je 21 godinu zatvora
Foto: Hrvatska policija / Hrvatska policija, Ilustracija

Na 21 godinu zatvora na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen 26-godišnji Corrado Orbano Grabar iz Žminja zbog teškog ubistva sumještanina Borislava Radića (39), kojeg je prošle godine polio benzinom i zapalio u garaži.

Optuženog tužilaštvo tereti za teško ubistvo navodeći da je 6. septembra prošle godine u garaži pored porodične kuće u Žminju nakon prepirke polio benzinom i zapalio Radića, koji je nakon 18 dana teških muka umro od obostrane upale pluća nastale uslijed udisaja vrelog zraka.

Ljekari su utvrdili da je do 65 posto površine tijela bilo zahvaćeno opekotinama prvog, drugog i trećeg stepena, i to na području lica, desnog ramena, prednje i stražnje strane prsnog koša, trbuha i leđa, obje ruke sa šakama i obje noge.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Drama na letu za Dubrovnik: 'Mijenjamo rutu, nadam se da ćemo imati dovoljno goriva'

Drama na letu za Dubrovnik: 'Mijenjamo rutu, nadam se da ćemo imati dovoljno goriva'

Optuženi je u svojoj odbrani kazao da ima psihičkih problema te kako se njegovo stanje pogoršalo nakon što mu je otac poginuo u nesreći, kako pije lijekove te da se kobne večeri popilo puno alkohola.

"Borisu ne bih nikad naudio jer je bio moj prijatelj. U garaži je bila kanta benzina za kosilicu, ali je nisam pomaknuo. Bio sam jako pijan, a popio sam i tablete. To je bila nesreća", tvrdio je optuženi u svojoj odbrani.

Županijski državni odvjetnik Vlado Šćur istaknuo je kako odbranu optuženog Corrada Orbana smatra nevjerodostojnom i usmjerenom na izbjegavanje krivične odgovornosti.

Corradu Orbanu presuđena je zatvorska kazna od 20 godina za teško ubistvo te godina i pol za štete izazvane požarom, a sutkinja ih je objedinila u jedinstvenu kaznu od 21 godinu, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije