Presjek stanja: U Hrvatskoj preminule 33 osobe, nešto bolje stanje u Sloveniji

0
Radiosarajevo.ba
Presjek stanja: U Hrvatskoj preminule 33 osobe, nešto bolje stanje u Sloveniji
Foto: EPA / U Sloveniji na snazi lockdown

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1376 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 13432.

Među njima su 1511 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 158 pacijenata. Od posljedica koronavirusa u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata preminulo 33 ljudi.

U samoizolaciji su trenutno 33 342 osobe.

Kada govorimo o stanju u Srbiji evidentirano je još 3.304 zaraženih koronavirusom, dok je preminulo 36 osoba. Testirano je 11.711 osoba, a na respiratorima su 292 pacijenta.

Nešto bolje stanje je i u Sloveniji, gdje je u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa umrlo sedam osoba, a potvrđeno je još 720 zaraza koronavirusom.

I dalje se povećava broj hospitaliziranih, pa je u bolnicama trenutno 535 pacijenata, od čega 124 teže oboljelih na intenzivnim odjelima.

U Sloveniji je i dalje na snazi 11-dnevno zatvaranje koje će trajati i naredne sedmice, no na uskrsnu nedjelju do 22 sata moguće je prelaziti granice regija, a dopuštena su i porodična okupljanja najviše šest članova istog domaćinstva. Sve ostale protuepidemijske mjere i restrikcije kretanja i dalje su na snazi, a vjerski obredi obavljaju se i na Uskrs bez prisutnosti vjernika.

U Crnoj Gori je registrovano 297 novih slučajeva koronavirusa, a od posljedica infekcije preminula su dva pacijenta, saopćeno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije IJZ i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZ dostavile rezultate za 1.347 uzoraka na koronavirus. Oporavilo se 445 pacijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije