Preminuo detektiv Stevan Đokić

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo detektiv Stevan Đokić
Foto: Pink / Stevan Đokić

Stevan Đokić, direktor Detektivsko bezbednosne agencije DBA, preminuo je večeras od posljedica koronavirusa u 44. godini u Srbiji.

Posljednje dvije godine bio je aktivni učesnik javnog života u Srbiji, kao analitičar aktuelnih dešavanja, posebno događaja vezanih za borbu protiv kriminala, pišu srbijanski mediji.

Velike napore godinama je ulagao u borbi protiv narkomanije, pedofila i sekti. Bio je čest gost brojnih medija.

Đokić je bivši policajac koji je 2002. godine prešao u privatni sektor. Od tada, dugi niz godina profesionalno se bavio poslom privatnog detektiva i sigurnosnim savjetovanjem.

Jedan je od malobrojnih Srba koji je prošao osnovnu obuku za profajlera u Britanskom MI5. Bio je jedan od sekretara Svjetskog udruženja detektiva, ali je početkom oružanih sukoba u Libiji smijenjen sa funkcije. Nedugo zatim, postaje član Ruske Asocijacije detektiva.

Bio je direktor Detektivsko Bezbednosne Agencije DBA ispred koje je više puta nagrađivan od strane državnih i privatnih institucija u Srbiji, ali i u inostranstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije