Preminuo 5-godišnji dječak, sedma žrtva požara u Brčkom

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo 5-godišnji dječak, sedma žrtva požara u Brčkom
Foto: Radio Brčko / Uviđaj nakon požara

Nekoliko minuta iz ponoći u UKC-u Tuzla preminuo je petogodišnji dječak, sedma žrtva požara koji se u subotu u jutro dogodio u Brčkom.

Smrt je nastupila kao posljedica multiorganskog zatajenja izazvanog udisanjem ugljen monoksida i opekotina koje su bile zahvatile oko 40 posto dječijeg tijela.

Podsjećamo, u subotu oko šest sati u kući u Sarajevskoj ulici u Brčkom, izbio je požar u kojem je smrtno stradalo dvoje djece i četiri odrasle osobe, piše BHRT.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Šestoro djece i jedna odrasla osoba, koji su se u trenutku požara nalazili u kući, otpušteni su jučer iz brčanske Bolnice na kućno liječenje.

Za portal Radiosarajevo.ba o ovoj tragediji ranije je govorila portapola MUP-a Brčko distrikta Dževida Hukičević.

"Tragedija se desila jutros. Policija je dojavu dobila u 6:20 sati. U ulici Sarajevska, gorila je kuća. Upoznata je služba Hitne medicinske pomoći JZU Zdravstveni centar Brčko i Profesionalne vatrogasna jedinica Brčko distrikta BiH koji su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, a na lice mjesta je izašao i protupožarni inspektor te se utvrđuju okolnosti pod kojima se događaj desio. Dosadašnjim aktivnostima utvrđeno je da ima nastradih lica", kazala je Hukičević za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije