Preminuo crnogorski političar Miodrag Miško Vuković

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo crnogorski političar Miodrag Miško Vuković
Foto: RTCG / Miodrag Miško Vuković

Dugogodišnji funkcioner i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Miško Vuković preminuo je u 68. godini.

Vuković je rođen 14. januar 1955. godine u Kotoru. Osnovnu i srednju školu završio je u Kolašinu. Pravni fakultetu je završio u Podgorici 1977. godine.

U nekoliko saziva bio je poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik poslaničkog kluba.

Ekskluzivno | Goran Bregović za Radio Sarajevo: 'Ako Keanu Reeves dolazi, doći će i Bijelo dugme'

Ekskluzivno | Goran Bregović za Radio Sarajevo: 'Ako Keanu Reeves dolazi, doći će i Bijelo dugme'

U nekoliko saziva bio je poslanik u Skupštini Republike Crne Gore i Skupštini SRJ, potpredsjednik Vlade Republike Crne Gore od 1996. od 1998. godine, savjetnik predsjednika Crne Gore za ustavni sistem od 1998. do 2002.

Prije smrti bio je poslanik u Skupštini Crne Gore, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

U ranijim sazivima crnogorskog parlamenta bio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije. Kao poslanik bio je predsjednik odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i član odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo u više saziva crnogorskog i parlamenta SRJ.

Također je bio i predsjednik delegacije Skupštine Crne Gore u parlamentarnoj dimenziji CEI i zamjenik predsjedavajućeg u opštem odboru za politička i unutrašnja pitanja CEI-PD.

Bio je član parlamentarne delegacije Crne Gore u parlamentarnoj Skupštini NATO-a. Član je Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje. Bio je predsjedavajući Parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative i „COSAP“ konferencije u vrijeme predsjedavanja Crne Gore ovim inicijativama.

Vuković će biti sahranjen 16. septembra na podgoričkom groblju Čepurci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije