Prema izlaznim anketama Bandić vodi u Zagrebu, Kerum u Splitu

Anadolija
Prema izlaznim anketama Bandić vodi u Zagrebu, Kerum u Splitu
Zatvaranjem biračkih mjesta u 19 sati završeni su današnji lokalni izbori u Republici Hrvatskoj na kojima je pravo glasa imalo više od 3,7 miliona građana, a do 16,30 sati na birališta je izašlo njih oko 35 posto.

Prema prvim podacima izlaznih anketa koje su objavili lokalni mediji, prve procjene govore da u Zagrebu za mjesto gradonačelnika vodi aktuelni gradonačelnik Milan Badić sa 30,08 posto glasova, a slijede Anka Mrak Taritaš (HNS) sa 26,78 posto i Sandra Švaljek (nezavisna) sa 17,67 posto. 

U Splitu prema prvim rezultatima izlaznih anketa vodi Željko Kerum (HGS/PG-NG) sa 29,91 posto, slijede Andro Krstulović Opara (HDZ) sa 25,35 posto i Marijana Puljak (Pametno) sa 20,41 posto glasova. 

Izlazne ankete zasad govore kako u Rijeci vodi Vojko Obersnel (SDP) sa 44,99 posto glasova, a prati ga Hrvoje Burić (nezavisni) sa 15,19 posto.

Na osnovu istih anketa, u Osijeku vodi nezavisni kandidat za gradonačelnika Ivan Vrkić sa 38,35 posto, a iza njega je Ivana Šojat (HDZ) sa 18,06 posto glasova birača. 

Hrvatsko Državno izborno povjerenstvo počet će objavljivati prve preliminarne rezultate lokalnih izbora od 21 sat. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije