Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba: Dok drugi spavaju, ja radim

AA
Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba: Dok drugi spavaju, ja radim
Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, nakon što je danas glasao na lokalnim izborima u Hrvatskoj, kazao je da je tajna njegovih dosadašnjih pet osvojenih mandata u tome što dok drugi spavaju i trljaju krmelje, on radi.

“Zagrepčani imaju priliku svake četiri godine birati. Danas je praznik demokratije u Zagrebu, nikada nisam sumnjao u 'kliker' Zagrepčana, oni će ponovo izabrati najbolje“, rekao je Bandić, te dodao:

“Uvijek glasam u sedam, i prošle godine je tako bilo, koliko znam. Dok drugi taru krmelje, ja se vraćam sa Sljemena. Dok drugi misle, ja već napravim, i tu je tajna petog i šestog mandata. Ne treba biti posebno pametan i posebno lijep, samo treba biti posebno vrijedan i istrajan, imati željeznu volji i dijamantnu disciplinu, voljeti ljude i služiti im. Sve ostalo je samo priča.“

Bandić je zajedno sa suprugom Vesnom došao na biračko mjesto u Mjesnom odboru Peščenica u zagrebačkoj ulici Petra Petrovića Njegoša i prvi glasao.

U sedam sati ujutru otvorena su birališta širom Hrvatske za lokalne izbore na kojima će više od 3,7 miliona registriranih birača izabrati oko 9.500 lokalnih dužnosnika između 47.601 kandidata. Birališta će biti otvorena do 19 sati.

Izbori za lokalnu samoupravu, kao i izbori za Hrvatski sabor, održavaju se svake četiri godine. Drugi krug lokalnih izbora, ukoliko neki od kandidata ne bude izabran natpolovičnom većinom glasova, održaće se nakon dvije sedmice, 4. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije